Close

Simulant ser parlamentaris....

Sóc en Manel Galan, tinc 20 anys i sóc el coordinador de MES,Moviment d’Esquerres al Gironès. He format part com a independent de la llista d’ERC al meu poble (Sant Gregori). Actualment estic estudiant un Grau de Ciències Polítiques i de l’Administració i a la vegada el Grau amb Dret per la Universitat Pompeu Fabra.

Durant els dies 16 al 22 de juliol vaig assistir a una simulació Parlamentària que ens oferia la institució del Parlament de Catalunya als estudiants universitaris del país. En aquesta, els participants vam haver d’escollir entre assumir un rol de diputat, periodista o lletrat. En el meu cas, em vaig decantar per la figura del diputat.

En el primer dia de l’activitat em van anunciar que m’assignaven al grup de Ciutadans. D’entrada va ser una sorpresa perquè no sabia com podria defensar uns postulats ideològics tan diferenciats als meus, tenint en compte l’actual context parlamentari català. Però passats els dies, em vaig començar a sentir més còmode i fins i tot m’ho passava bé defensant aquests postulats tant contraposats als meus.

Segurament a aquestes alçades molts de vosaltres us preguntareu, en què consisteix exactament aquesta simulació? Doncs vam haver de simular exactament l’inici d’una legislatura i després el seu dia a dia. Això comporta; escollir la mesa del parlament, elecció de nou President de la Generalitat, que anirà succeït del nomenament de govern. Totes aquestes acciones anaven acompanyades de prèvies hores d’intenses negociacions entre grups parlamentaris i de traïcions creuades entre formacions.

Un cop arrancat l’inici de la legislatura, als diputats ens van assignar una comissió a escollir entre tres (Afers Socials i Família, Empresa i Coneixement i finalment Treball). Jo em vaig decidir per la de Treball, on vam tractar sobre el tema de l’atur juvenil. Vaig tenir l’honor de ser escollit pels meus companys de grup, portaveu en la comissió, on Ciutadans vam haver de redactar una interpel·lació (proposta inicial) que em vaig encarregar de presentar en la sessió plenària. Un cop feta, vam haver de consensuar una moció (text on s’insta al govern de la Generalitat a prendre un seguit de mesures) entre els diputats presents a la comissió. La moció la vam portar a votació del ple l’útlim dia de la simulació. Per cert, en unanimitat la vam aprovar. Un gran èxit i quelcom difícil de veure en l’actual legislatura.

Animo a tots els estudiants del país a assistir al proper SPUNI perquè de ben seguir, us emportareu un bon bagatge sobre el funcionament de l’òrgan legislatiu català i sobretot us endureu unes molt bones amistats, fruit de la feina intensa que es desenvolupa durant  aquests set dies d’estiu.

Finalment voldria agrair al Parlament de Catalunya, per donar-nos aquesta gran oportunitat, deixant-nos utilitzar les seves instal·lacions com si fóssim uns membres més de la institució. Als coordinadors de l’estada, per a recolzar-nos amb tots aquells temes que necessitàvem. També voldria agrair a tots els companys de MES, Moviment d’Esquerres i a tots els amics per a tot el seu suport i escalf durant aquesta setmana.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies